Росія відмовляється виконувати договір з Україною

Середа, 20 листопада 2013, 08:46

Росія відмовляється приймати нелегальних мігрантів, які попадають в Україну з її території.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело.

За словами співрозмовника, останнім часом виникають проблеми на кордоні із РФ не тільки в сфері митного оформлення вантажів, але й з виконанням російською стороною угоди про реадмісію.

"Усе частіше російська сторона відкрито ігнорує положення угоди між урядами двох країн про реадмісію й відмовляється приймати громадян третіх країн, у відношенні яких були надані докази перебування на території РФ і незаконного переміщення в Україну", - сказав співрозмовник.

За його інформацією, з початку дії угоди про реадмісію українські правоохоронці затримали 66 незаконних мігрантів, які перетнули кордон з території РФ, однак російська сторона погодилася прийняти лише 38 осіб.

"У більшості випадків російська сторона свідомо затягує питання реадмісії. Адже угода передбачає порядок спрощеної процедури строком до 5 діб", - підкреслив співрозмовник.

Він також припустив, що можливо РФ напередодні зимових Олімпійських ігор активно витісняє мігрантів і не хоче їхнього повернення на свою територію, а Україна "стає заручником ситуації".

Як відомо, угода про реадмісію із РФ була підписана 22 жовтня 2012 року й набула чинності 8 серпня поточного року.

Раніше радник президента Сергій Глазьєв заявив, що Україна порушує двосторонній договір про дружбу з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...