Спецгрупа, що готує "закон Тимошенко", у четвер не засідатиме?

Середа, 20 листопада 2013, 18:46

Засідання робочої групи, яка напрацьовує "законопроект Тимошенко", у четвер може не відбутися.

Депутат Партії регіонів Геннадій Васильєв, який очолює робгрупу з підготовки вказаного законопроекту, відповідаючи на запитання журналістів, чи буде у середу засідання, негативно похитав головою і додав: "Завтра повідомимо".

У середу профільний комітет Ради відправив законопроект щодо лікування українських засуджених за кордоном на доопрацювання у спеціальну парламентську робочу групу.

Про це повідомив депутат Партії регіонів, заступник голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник.

На думку політика, пропозиції від авторів декількох законопроектів про лікування засуджених за кордоном рекомендувати профільному комітету Ради ухвалити їхні проекти закону за основу і в цілому є безперспективними.

Олійник вважає, що для голосування за ці законопроекти у парламенті не вистачить голосів.

"Ми пропонуємо повернути це питання назад до робочої групи і нехай вона над ним працює. Немає крапки в цьому процесі", - заявив він.

"У нас до 28 листопада (до саміту у Вільнюсі) ще є час для напрацювання законопроекту. За потреби можливе навіть позачергове засідання сесії – була б на це політична воля", - додав "регіонал".

"Ми пропонуємо зберегти можливість прийняття рішення щодо лікування засуджених за кордоном, а не ставити завтра крапку і говорити  про те, що ми більше повертатися до цього питання не будемо", - зазначив Олійник.

Він вважає, що представники опозиції намагаються поставити законопроект про лікування засуджених за кордоном у юридично незручне становище. "А якщо у рамках робочої групи ми завтра або післязавтра напрацюємо узгоджене рішення?" - зауважив Олійник.

Він повідомив, що робоча група просувається у розробці цього законопроекту, і висловив впевненість, що в рамках засідання цієї робочої групи цілком реально знайти компромісне рішення.

Як відомо, депутат від "Удару" Ірина Геращенко вважає, що президент Віктор Янукович сподівається на підписання угоди про асоціацію з ЄС без вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

У середу регіонали оголосили перерву в роботі групи, яку скликали для напрацювання "закону Тимошенко", незважаючи на те, що на неї прийшли Кокс і Квасьнєвський.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування