Фюле: зобов'язання ЄС щодо України є незмінними

Четвер, 21 листопада 2013, 17:57

Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле запевнив лідерів української опозиції у незмінності зобов'язань ЄС щодо України.

Про це він сказав під час розмови, яка відбулася з лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком, повідомив представник єврокомісара Пітер Стано.

З Твітера Фюле
З Твітера Фюле

Водночас, за словами лідера фракції "Удар" Кличка, Фюле "шокований так само, як і інші представники європейських держав, тому що дійсно збентежені" новиною про призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

За його словами, всі хотіли б почути офіційну заяву, чому протягом такого тривалого часу український уряд і президент заявляли про євроінтеграцію, підписували відповідні документи, а тепер їхні дії не відповідають обіцянкам.

У свою чергу лідер фракції "Свобода" Тягнибок зазначив, що в розмові з ним Фюле "висловив свою стурбованість тими заявами, які були отримані сьогодні протягом останніх годин з боку української влади".

"Але він запевнив усіх українців у тому, що європейська спільнота і надалі робитиме максимум для того, щоб Україна була в Європі", - розповів Тягнибок.

Підсумував виступ своїх соратників лідер фракції "Батьківщина" Яценюк, зазначивши, що всі три керівники опозиційних політичних сил будуть на саміті у Вільнюсі 28 листопада.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування