Держсекретар США скасував візит в Україну

П'ятниця, 22 листопада 2013, 22:50

Державний секретар США Джон Керрі не приїде в Україну 5-6 грудня, коли в Києві триватиме засідання ради міністрів країн-членів ОБСЄ.

Про це повідомила речниця Держдепартаменту США Джен Псакі, повідомляє "Радіо Свобода".

"Згідно з графіком державного секретаря, Джон Керрі не відвідає зустріч ОБСЄ в Україні. США представлятиме заступник державного секретаря Вікторія Нуланд", – сказали у Білому домі.

Причину такого рішення Джен Псакі не пояснила і лише нагадала, що напередодні Вашингтон висловив розчарування рішенням українського уряду зупинити на невизначений термін процес підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

21 листопада четвер уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

У ніч на 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралося від 1000 до 2000 людей, щоб висловити невдоволення рішенням уряду про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Ввечері 22 листопада на центральну площу столиці прийшло від 2 до 3 тисяч людей, щоб висловити підтримку курсу України на Європу.

У кількох обласних та районних центрах України також відбуваються мітинги проти призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування