В Одесі євромайдан проводять попри заборону суду

Субота, 23 листопада 2013, 22:35

Після того, як Одеський окружний адмінсуд ухвалив рішення за позовом Одеського міськвиконкому, мітингувальники з євромайдану перемістилися під пам’ятник Дюку Рішельє.

Виконком  вимагав заборонити проведення пікетів, мітингів та демонстрацій в центральній частині міста - біля мерії, біля обласної адміністрації, на Куликовому полі, а також ходи центральними вулицями міста до 9 грудня 2013 року, повідомляє "Думская.net".

Таку заборону пропонувалося ввести для православної громади, партії УДАР, "Батьківщини", громадянина Кирила Філімонова "і будь-яких інших осіб".

О другій ночі 23 листопада суд частково задовольнив позовні вимоги і заборонив православній громаді проводити хресні ходи 26, 27 і 28 листопада з 13 до 19 годин.

Крім того, суд заборонив партії "УДАР" проводити свій єврозахід на Думській площі.

"Соратники Кличко не повідомили про свою акцію завчасно, як того вимагає Конституція, а подали повідомлення "день у день", 22 листопада", - зазначається у повідомленні.

Щодо інших організаторів Євромайдана - партії "Батьківщина" і громадянина Філімонова -  ніяких заборон і обмежень стосовно них суд не встановив .

Крім того, в рішенні суду немає ніяких заборон і для "будь-яких інших осіб".

Фото з сайта dumskaya.net
Фото з сайта dumskaya.net
 

Як повідомляє "5 канал", мітингувальники перемістилися до пам’ятника Дюку Рішельє, якому  накинули на час акції прапор ЄС. На акцію зібралося близько півсотні людей. 

Як зазначив один з учасників мітингу, "суд вибрав заявку партії УДАР (на проведення мітингу) і вирішив саме їй  заборонити проведення акції, але одесити, які присутні на акції, представляють не якусь партію, а територіальну громаду, тож акція триває і далі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News