Тимошенко: Євромайдан – це особливий знак

Неділя, 24 листопада 2013, 13:07

Якщо Віктор Янукович закриє Україні європейський шлях, його треба не вагаючись змести його з політичного обличчя України та вже без його участі визначати європейську долю держави.

Про це йдеться у зверенні екс-прем’єра Юлії Тимошенко, яке зачитала на Євромайдані у Києві її донька Євгенія Тимошенко.

"В країні, де розгортається диктатура, треба бути готовими діяти згуртовано та сильно. Чекати від диктатора свободи, яку він віддасть вам добровільно, наївно та небезпечно. Не чекайте, не сподівайтеся і не просіть, дійте та перемагайте", - заявила Тимошенко.

"Треба примусити владу підписати нашу Угоду саме 29 листопада і саме у Вільнюсі, інакше вони її не підпишуть ніколи. Європейські лідери розуміють це і тому залишили для України двері на саміт відчиненими до останньої хвилини. Рішення лише за Януковичем", - додала Тимошенко.

"За містичним збігом обставин, Янукович знову вивів нас всіх на майдани, в ті ж самі дні листопада місяця, як і 9 років тому назад. Коли історія таким чином повторюється, це є особливим знаком. ... Історія знову повернула нам це завдання, і цього разу ми не маємо права схибити", - заявила екс-прем'єр.

При цьому вона закликала "вимагати від Януковича всією українською громадою, яка зібралася сьогодні на Євромайдані, негайного скликання Ради національної безпеки і оборони, відправки у відставку бездарного уряду та прийняття рішення про підписання Угоди з ЄС".

 "Я прошу вас … щодня збільшувати на нього тиск з усіх євромайданів України та світу. У нас залишилося всього 5 днів до саміту і, якщо в цей час ми будемо знаходитися на майданах, зберемо сюди всіх наших рідних та близьких людей, організуємо справжню боєздатну проєвропейську мирну армію, тоді і тільки тоді ми зможемо добитися результату", - підкреслила Тимошенко. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування