Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС каже, що Україна хоче в Європу, але є одне "але"

Понеділок, 25 листопада 2013, 17:44

Міністерство закордонних справ заявило про незмінність курсу країни на європейську інтеграцію.

Про це йдеться у заяві відомства, яку поширила його прес-служба.

"МЗС наголошує на незмінності законодавчо закріпленого курсу на європейську інтеграцію, в основі якого – реалізація системних перетворень, спрямованих на наближення до європейських стандартів у всіх сферах суспільного життя", - сказано у заяві.

Згідно з інформацією, протягом останніх років зусиллями президента, уряду та української громадськості, політичних сил та ділових кіл "досягнуто суттєвого прогресу у проведенні всеосяжних реформ та схваленні законодавства в контексті підготовки до укладення Угоди про асоціацію".

"Керівництво України сповнене рішучості продовжувати роботу в цьому напрямі у співпраці з конструктивно налаштованими політичними силами та суспільством в цілому", - йдеться у заяві.

"Таким чином, прийняте Кабміном розпорядження щодо призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про асоціацію з ЄС жодним чином не означає відмову від курсу на європейську інтеграцію та підписання вже парафованої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - наголошується в документі.

"Українська сторона продовжує активну підготовку до участі у Вільнюському саміті "Східного партнерства" на найвищому рівні", - додали у МЗС.

У відомстві також повторили, що потреби України, пов’язані з впровадженням зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію, а також труднощі початкового етапу функціонування зони вільної торгівлі з ЄС досі "не отримали належної уваги з боку наших партнерів в ЄС та міжнародних фінансових інституцій".

"Відтак українська сторона розраховує на продовження предметного діалогу з ЄС, у тому числі із залученням Російської Федерації, з широкого кола питань взаємодії в умовах функціонування майбутньої зони вільної торгівлі Україна-ЄС та діючого режиму вільної торгівлі в рамках Співдружності Незалежних Держав", - сказано у заяві.

"Враховуючи актуальність даної проблематики для інших держав-партнерів, які перебувають на заключному етапі переговорів щодо угод про асоціацію з ЄС, вона має стати предметом діалогу також у рамках "Східного партнерства", - йдеться у повідомленні МЗС.

"МЗС України сподівається, що в результаті спільних зусиль будуть створені умови для того, щоб повернутися до питання підписання Угоди про асоціацію вже найближчим часом", - додали у відомстві.

Як відомо, 21 листопада уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

У зв'язку з цим рішенням, починаючи з 21 листопада, в різних куточках України та світу почалися масові протести, які тривають досі.

24 листопада на Європейську площу прийшло більше 100 000 людей, які хочуть, щоби Україна підписала угоду про асоціацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування