Катеринчук: Рішення Азарова не заважає Януковичу підписати угоду про асоціацію

Вівторок, 26 листопада 2013, 15:31

Окружний адміністративний суд взяв у провадження справу за позовом Європейської партії щодо незаконності рішення уряду Азарова про призупинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це Українській правді повідомив Микола Катеринчук.

"Ми попросили призупинити дію розпорядження уряду до розгляду по суті справи, однак суд відмовив", - сказав він.

"Суд пояснив це тим, що це розпорядження не впливає на підписання угоди про асоціацію, тобто рішення Кабінету міністрів Азарова не може завадити Януковичу підписати угоду про асоціацію", - наголосив Катеринчук.

В ухвалі зазначається:

"Як вбачається зі змісту оскаржуваного розпорядження, воно не регулює підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а визначає рішення відповідача (уряду – ред.) про призупинення дії іншого розпорядження кабінету міністрів", - сказано в ухвалі суду.

"Однак за законом про міжнародні договори передбачено, що міжнародні договори укладаються президентом або за його дорученням – від імені України. При цьому  в законі визначено, що рішення про проведення переговорів і про підписання міжнародних договорів приймаються щодо міжнародних договорів, які укладають від імені України, - президентом України", - зазначено в документі. 

 
 

Він додав, що по суті розгляд справи запланований на 10 грудня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News