Персональні дані сотень тисяч українців використовують без їхнього відома

Неділя, 3 листопада 2013, 11:55

В Україні процвітає шахрайство з візовою лотереєю Green card: персональні дані сотень тисяч українців шахраї використовують без їхнього відома.

Про це йдеться у звіті аналітиків Держдепартаменту США, повідомляє "Німецька хвиля" .

У звіті зазначається, що в Україні діють "досконалі й продумані злочинні схеми, де шахраї маніпулюють приватними даними українців", а потім продають їм виграшні візи.

У розпорядженні шахраїв є персональні дані на 80% мешканців західних областей, уточнюють аналітики. Ці дані вони купують, крадуть або отримують з різних джерел і щороку вносять під час чергового розіграшу.

Найбільшу кількість маніпуляцій з Green card саме у західному регіоні експерти пояснюють великою міграційною активністю галичан.

Як зазначає  директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ "Львівська політехніка" Ірина Ключковська, саме мешканці Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей є найчисельнішими заявниками на цю лотерею.

Однак "американська лотерея" вкотре доводить - українці абсолютно незахищені, їхні персональні дані - у вільному доступі, і за це ніхто не несе відповідальності.

Україна традиційно входить до першої п’ятірки країн за кількістю бажаючих взяти участь у розіграші Green card, що надає право на міграцію.

За даними державного департаменту США, за останні 5 років українці подали більше 5,6 мільйона заявок, 12 тисяч з них отримали "заповітну" візу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...