Саакашвілі вирішив помилувати екс-главу МВС, засудженого за знущання над військовими

Неділя, 3 листопада 2013, 19:35

Президент Грузії Михайло Саакашвілі ухвалив рішення про помилування екс-міністра оборони і внутрішніх справ Бачо Ахалая, засудженого на 3 роки і 9 місяців у справі про жорстоке поводження з ув'язненими під час придушення тюремного бунту.

Про це повідомляють  "Новости-Грузия".

"Мій обов'язок - підписати акт про помилування після виробництва такого ганебного справи і вироку. Підписати не тому, що справа стосується Бачо Ахалая, а тому, щоб не допустити прецедент, щоб "злодії в законі" судили і саджали у в'язницю того, хто провадив державну політику проти мафії в тюрмах", - йдеться в заяві Саакашвілі.

Президент підкреслює, що не можна допустити повернення Грузії репутації країни криміналів.

Адвокат Ахалая Георгій Оніані повідомив, що незважаючи на акт про помилування, Ахалая залишиться у попередньому ув'язненні, яке суд обрав у ще одній справі.

Екс-глава МВС Грузії був заарештований рік тому, через місяць після парламентських виборів, в результаті яких в країні відбулася зміна правлячої політичної сили - вибори виграла коаліція "Грузинська мрія", яка сформувала уряд.

Наразі він визнаний винним у нелюдському поводженні з ув'язненими у справі про тюремний  бунт 2006 року і засуджений до 3 років і 9 місяців позбавлення волі і штрафу в сумі близько 2,4 тис. доларів.

Ахалая був засуджений на підставі показань кількох "злодіїв у законі", які були допитані в якості потерпілих. Екс-глава МВС звинувачується у пом'якшенні тюремного режиму засудженим за вбивство Гиргвліані. По цій справі в кінці жовтня суд обрав щодо Ахалая в якості запобіжного заходу попереднє ув'язнення.

Президентські повноваження Саакашвілі закінчуються 17 листопада. У цей день відбудеться інавгурація нового президента - кандидата від коаліції "Грузинська мрія" Георгія Маргвелашвілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування