ЯНУКОВИЧ ЗНЯВ З СЕБЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА РОЗГІН МАЙДАНУ

Субота, 30 листопада 2013, 19:22

Президент Віктор Янукович обурений силовим розгоном мирного мітингу на Майдані Незалежності, який відбувся о четвертій ранку 30 листопада.

 Про це йдеться у його зверненні до українського народу, розміщеному на офіційному сайті.

"Я глибоко обурений тими подіями, які відбулися вночі на Майдані Незалежності. Я засуджую дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей", - заявив Янукович.

"Кілька днів тому я перед усією країною заявив про підтримку громадянських ненасильницьких акцій. Ті, хто не почули слова Конституції та президента і своїми рішеннями та діями спровокували конфлікт на Майдані, - будуть покарані", - сказав він.

"Я вимагаю від Генпрокуратури терміново надати мені та українському суспільству результати негайного та об’єктивного розслідування для належного покарання винних", - заявив Янукович.

"Я підтверджую - ми єдині у виборі нашого спільного європейського майбутнього", - додав він.

"Вчора завершився Вільнюський саміт, який засвідчив - у нас з європейськими колегами є спільне розуміння проблем, що існують, і є спільне бажання працювати над їх подоланням", - сказав глава держави.

"Сьогодні нам потрібна спільна робота над програмою заходів, що зробить економіку України менш вразливою, захистить робочі місця, зарплати, пенсії та у перспективі дозволить їх підвищувати. Саме про це я говорив у Вільнюсі", - запевнив Янукович.

"Запевняю з усією відповідальністю: всі зусилля влади спрямовані на подолання кризових процесів, зміцнення економіки України, покращення життя людей", - додав він.

"Я закликаю кожного з вас долучитися до цього відповідального завдання. Кожен має докласти максимальних зусиль до зміцнення нашої держави та об’єднання нашого суспільства", - йдеться в заяві Януковича.

"Переконаний, саме такий підхід дозволить нам досягнути бажаних цілей і не допускати більше конфліктів та протистояння в суспільстві", - сказав він.

"Вірю у вашу мудрість та готовність до спільної роботи заради нашого європейського майбутнього", - підсумував президент.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників. Було затримано 35 осіб.

За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Серед постраждалих – двоє громадян Польщі.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало на розмову до себе в неділю, 1 грудня, посла України для пояснень в справі останніх подій в Києві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування