"Батьківщина" хоче голосувати "проект Лабунської" без висновків комітету

Понеділок, 4 листопада 2013, 17:15

Партія "Батьківщина" наполягатиме на розгляді законопроекту Анжеліки Лабунської щодо лікування засуджених закордоном за процедурою "аd hoc".

Про це говориться у розповсюдженій заяві політсили.

"Для участі у засіданні профільного комітету з’явилися депутати від опозиційних фракцій і позафракційні депутати, однак засідання було свідомо проігноровано представниками Партії регіонів, у зв’язку з чим для роботи комітету не вистачило кворуму", - зазначається у заяві.

У "Батьківщині" нагадали, що порядок денний роботи комітету передбачав, зокрема, розгляд законопроекту №3461 народного депутата Лабунської, позитивно оціненого європейською місією.

"Розгляд даного законопроекту комітетом Верховної Ради з наступним ухваленням його у сесійній залі вмикає зелене світло на шляху України до підписання угоди з ЄС про асоціацію на Вільнюському саміті", - нагадали у політсилі.

"Проте, діючи за вказівкою адміністрації президента провладні депутати намагаються заблокувати компромісну законодавчу ініціативу, поставивши під питання європейську перспективу 46-мільйонного українського народу", - говориться у заяві.

"Будь-які пояснення парламентських вождів Партії регіонів щодо неможливості їхніх депутатів взяти участь у засіданні – брехня і лицемірство, породжені страхом Віктора Януковича перед звільненням з в’язниці Юлії Тимошенко", - вважають у "Батьківщині".

"Зважаючи на "розстрільні" порядки у команді президента, йому достатньо  одного кивка для того, щоб депутати-регіонали не тільки підтримали законопроект Лабунської на комітеті, але й забезпечили його успішне проходження у парламенті", - йдеться у заяві.

"Саме тому ми звертаємося особисто до Януковича із вимогою припинити ігри в наперстки з українським народом і європейським співтовариством. На президентові особисто лежить вся відповідальність за виконання ключових вимог ЄС на шляху до підписання угоди", - підкреслили у партії.

"Батьківщина" наполягає на тому, що "законопроект може бути розглянутий і без висновків профільного комітету за процедурою "аd hoc", яка передбачена регламентом Верховної Ради".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування