Президент Литви: Європа не вказує, як звільняти Тимошенко

Вівторок, 5 листопада 2013, 14:26

Євросоюз не говорив Україні, як саме вирішувати "питання Тимошенко", але вказував тільки на те, що це має бути зроблено.

Про це заявила Президент Литви Даля Грібаускайте у вівторок у Вільнюсі в інтерв'ю журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми завжди говорили, що питання Тимошенко має бути вирішене, але ми не говорили, яким чином це повинно бути зроблено. Це українці повинні прийняти рішення", - сказала вона.

Грібаускайте вважає, що не ЄС має опрацьовувати якісь плани "Б", на випадок непідписання Угоди.

"Я не думаю, що нам потрібні які-небудь плани, це українці повинні планувати, якщо вони не виконають зобов'язань (для підписання асоціації - ред.), - заявила президент.

Разом з тим, вона дала зрозуміти, що не виключає можливість підписання асоціації і після саміту у Вільнюсі.

"Рано чи пізно, але ми це (Угоду - ред.) підпишемо. Чи станеться це у Вільнюсі - це буде вирішуватися в останній момент", - припустила Грібаускайте.

Глава литовської держави висловила впевненість, що Угода про асоціацію - це шанс для України розвиватися і бути більш демократичною країною.

"Але це - тільки шанс, який Україна може використовувати або ні. Це ви (українці - ред.) повинні вибирати, як швидко і в якому напрямку розвиватися", - підкреслила вона.

Як відомо, глава МЗС Польщі Радослав Сікорскі заявляв, що якщо Україна не встигне виконати всі умови ЄС для підписання Угоди про асоціацію, то її можуть підписати і наступного року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News