Опозиція почала збирати підписи проти Сала

Середа, 6 листопада 2013, 14:47

Опозиційні сили розпочали терміновий збір підписів про включення до порядку денного наступного пленарного засідання Львівської облради питання про висловлення недовіри Олегу Салу.

Про це йдеться у заяві опозиційних партій ВО "Батьківщина", "УДАР" та "Свобода".

"Призначення на таку відповідальну посаду відомого губернатора-фальсифікатора свідчить про підготовку влади до спотворення на свою користь результатів президентських виборів", - зазначено у заяві опозиційний сил.

"Це означає, що, декларуючи на словах європейські цінності та необхідність зближення з ЄС, насправді Янукович рухається в протилежний бік, бік диктатури, авторитаризму та керованих виборів", - додають автори звернення.

"Опозиційні сили звертаються до депутатів інших фракцій підтримати це рішення двома третинами голосів", - заявляють лідери опозиційних сил. 

Фото - varianty.net

Окрім того у Львові розклеєні листівки під назвою "Чому українці у Львові давно не люблять Сало", пишуть "Варіанти".

У листівках йдеться про 5 скандальних моментів з біографії нинішнього глави Львівської ОДА. Зокрема , Сало звинувачують у тому, що коли він був головним міліціонером Львова, в місті було страшно жити - Студентському братству підкинули гранату, за листівки та акції проти кучмізму студентів били, заарештовували і судили, від університетів вимагали вжити до них заходів.

Автори листівок нагадують, що проти Сало порушували дві кримінальні справи, оголосили його в міжнародний розшук. Крім цього Сало нагадали дружбу з нині покійним російським кримінальним авторитетом засновником "Російського клубу" Максимом Курочкіним на прізвисько "Макс Бєшений".

Як відомо, 31 жовтня Янукович призначив Олега Сала губернатором Львівщини. Віктора Шемчука, який обіймав цю посаду до Сала, Янукович призначив своїм радником. 

Під час представлення нового голови ОДА присутні журналісти скандували "Ганьба" і "Сала на нари!".  У 2005 році проти Сала були порушені 2 кримінальні справи: "перешкоджання здійсненню виборчого права з використанням службового становища" і "зловживання владою або службовим становищем". Після цього він був оголошений у міжнародний розшук. 

У лютому 2013 року Печерський райсуд Києва прийняв рішення припинити кримінальні справи проти Сало "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину". 

В інтерв'ю після призначення Сало заявив, що зробить все для того, щоб на Львівщині з більшою повагою ставилися до президента Віктора Януковича та пообіцяв чесні і прозорі президентські вибори в регіоні.

Українська правда