Голова ЦВК: камери не потрібні, відео навіть ніхто не просить

Середа, 6 листопада 2013, 13:55

Встановлення системи відеоспостереження у окружних та дільничних виборчих комісіях не виправдала себе.

Таку думку озвучив глава Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський на прес-конференції, передають "Українські новини".

"На мій погляд, напевно, все-таки не варто продовжувати цю практику (спостереження за виборчим процесом в окружних та дільничних виборчих комісіях)", - сказав він.

Охендовський зазначив, що матеріали відеоспостереження за виборами депутатів Верховної Ради в 2012 році були доступні для громадськості протягом року, але за рік до ЦВК було направлено всього 35 запитів на інформацію, записану камерами спостережень.

Таким чином, за словами Охендовського, інформація з камер відеоспостереження на виборах виявилася не потрібна ні українським громадянам, ні політичним партіям, які висували кандидатів, ні самим кандидатам, ні судам, і навіть правоохоронним органам, які розслідували низку справ, пов'язаних з порушеннями у виборчих комісіях.

При цьому глави ЦВК зазначив, що при вирішенні про доцільність використання камер спостереження на виборах варто врахувати той фактор, що, згідно з установленим порядком, камери фіксують лише виборчий процес, але не включені при підрахунку голосів.

Також він заявив, що на повторних виборах депутатів Ради в одномандатних виборчих округах №94, 132, 194, 197 і 223 камери спостереження не будуть використані, оскільки для їх використання немає законних підстав.

На попередніх виборах вони використовувалися, оскільки парламентом було прийнято разовий спеціальний закон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News