Євросуд ще не повідомив захисту Тимошенко рішення Кабміну щодо другої скарги

Середа, 6 листопада 2013, 21:54

Євросуд з прав людини поки не повідомив захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко про відповідь українського уряду на запитання, поставлені судом за другою скаргою (про порушення права на справедливий суд в ході розгляду "газової справи") екс-прем'єра.

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Поки суд не повідомив нас про те, чи відповів уряд, і, якщо відповів, то як", - сказав він.

Він нагадав, що уряд України повинен був завершити комунікації з ЄСПЛ за цією скаргою до 23 жовтня.

"Зазвичай, як правило, уряд відправляє в останній день поштою. Вони відправляють "Укрпоштою", спеціально, щоб воно повільніше йшло. Як правило, днів 10 йде пошта і зазвичай через 4-5 днів, принаймні, нас інформують, що прийшли відповіді", - сказав Власенко.

"Нам поки не повідомили" , - додав він.

Як відомо, 10 серпня 2011 року Тимошенко звернулася до ЄСПЛ з другою заявою, що стосується "питань справедливості кримінального провадження".

У ньому екс-прем'єр скаржиться на порушення низки статей Європейської конвенції про захист прав людини, зокрема, статті 3 (заборона тортур), статті 6 (право на справедливий судовий розгляд), статті 7 (покарання виключно на підставі закону), статті 18 (межі використання обмежень щодо прав).

15 липня цього року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ ) почав розгляд справи за цією заявою.

Український уряд мав завершити комунікації з ЄСПЛ у цій справі до 23 жовтня. Після цього за процедурою захисту Тимошенко надається один місяць для подання коментарів на ці зауваження.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...