За спробу замаху на "регіонала" екс-СБУшнику дали 11 років

П'ятниця, 8 листопада 2013, 07:31

Кіровський райсуд Кіровограда присудив до 11 років позбавлення волі екс-співробітника СБУ Андрія Дьяченка за спробу замаху на регіонала Станіслава Березкіна.

Таке рішення суд виніс 5 листопада, пише Комерсант-Україна.

За даними слідства, в 2012 році в пана Березкіна виник конфлікт із братом засудженого, місцевим підприємцем Павлом Дьяченком.

Від одного з жителів Кіровоградської області депутату стало відомо, що Павлу Дьяченку вдалося приватизувати земельну ділянку в Кіровограді, який раніше міськрада передала йому в оренду. 

Березкін звернувся з відповідними запитами в правоохоронні органи.

Перевірка встановила, що приватизувати землю Павло Дьяченко зміг за допомогою підроблених документів. За рішенням суду він був змушений повернути земельну ділянку у власність міста. 

Незадоволений діями нардепа підприємець залучив свого брата — на той момент діючого оперативного співробітника управління СБУ в Кіровоградській області Андрія Дьяченка.

Офіцер СБУ зібрав саморобний вибуховий пристрій, компоненти якого він легально замовляв в інтернет-магазинах.

21 грудня 2012 року він поклав вибуховий пристрій у камеру схову автостанції "Кіровоград-1". "Депутату подзвонили невідомі й повідомили, що в камері схову лежить посилка з цінною для нього інформацією",— розповіли виданню в прокуратурі Кіровоградської області. 

Березкін щось запідозрив й наказав своїм охоронцям забрати посилку, але розпорядився залишити її на вулиці, неподалік від свого офісу.

Викликані Березкіним співробітники міліції встановили, що в посилці вибуховий пристрій потужністю близько 300 г у тротиловому еквіваленті.

За кілька днів за підозрою в спробі вбивства нардепа був затриманий Андрій Дьяченко. Павло Дьяченко встигнув утекти, був оголошений у розшук і в середині жовтня цього року затриманий у Кіровограді.

Суд над Андрієм Дьяченко почався в травні 2013 року. Під час розгляду підсудний був звільнений з органів СБУ. 

Адвокати Дьяченка вже подали апеляцію. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News