Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Центрвиборчком вирішив знищити відеозаписи з виборів-2012

П'ятниця, 8 листопада 2013, 16:01

Центральна виборча комісія вирішила знищити інформацію з системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні у п'ятницю, повідомляє УНІАН.

Голова ЦВК Михайло Охендовський нагадав, що на відміну від усіх попередніх, чергові вибори народних депутатів 2012 року проводилися з використанням системи відеоспостереження.

Закон "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року" передбачав використання такої системи лише на тих виборах.

Згідно з цим законом, інформація, створена з використанням системи відеоспостереження, зберігається ЦВК впродовж одного року з дня офіційного оприлюднення результатів виборів народних депутатів, після чого підлягає знищенню.

Рік з дня, коли комісія офіційно оприлюднила результати виборів 28 жовтня 2012 року, виповниться 13 листопада 2013 року.

Отже, за словами Охендовського, законні підстави для подальшого зберігання створеної з використанням системи відеоспостереження інформації ЦВК 14 листопада поточного року зникнуть, оскільки подальше зберігання такої інформації суперечило б закону.

Як відомо, Рахункова палата заявляла, що гроші на відеоспостереження на виборах витратили марно.

Такі висновки у ЦВК вважають "безпідставними та упередженими".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування