Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Таїланді почалася революція

Неділя, 1 грудня 2013, 07:30

У Таїланді опозиціонери вимагають негайної відставки уряду і почали масштабну акцію протесту, конфліктуючі сторони перейшли до зброї.

Про це у неділю повідомляє ИТАР -ТАСС.

Прем'єр-міністр Таїланду Йінглак Чинават встигла евакуюватися з будівлі спортивного комплексу національної поліції, де вона перебувала, коли на територію установи увірвалися прихильники опозиції.

Маніфестанти висунулися по 15 основним напрямкам, переслідуючи мету блокувати державні установи, відомства та телеканали.

Прем'єр Таїланду закликала опозицію припинити акції протесту. Раніше вона обіцяла, що поліція постарається не застосовувати силу. Однак це виявилося не так: проти демонстрантів вже почали розпорошувати сльозоточивий газ, також застосовувалися водомети.

Зіткнення відбулися на мосту в центрі Бангкока. Біля будинку уряду виставлені бетонні блоки і колючий дріт. Охороняють порядок майже 9 тисяч поліцейських.

Увечері 30 листопада на стадіоні в Бангкоку пройшов стотисячний мітинг "червоносорочечників" на захист прем'єра, який завершився масовою бійкою з опозиціонерами. Від кулаків конфліктуючі сторони перейшли до зброї.

Безладна стрілянина лунала в таїландській столиці до самого ранку. Загинула одна людина, більше 45 отримали поранення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування