Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко заявив міліції про злочин на Банковій із боку "тітушків"

Неділя, 1 грудня 2013, 17:10

Депутат Петро Порошенко подав заяву про скоєння злочину групою невідомих молодих осіб спортивної статури, так званими "тітушками", в кількості близько 100 осіб на вул. Банковій біля Адміністрації президента.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі політика, цю заяву він оформив біля екіпажу ДАІ у складі лейтенанта Довжинця і старшого міліціонера Герасименка.

Порошенко зазначив, що склад злочину містить у собі провокації, зокрема, молодики підігнали грейдер, щоб знести огорожу та створити небезпечну ситуацію на вул. Банковій.

Депутат заявив, що наразі людей вдалося утримати від того, щоб вони піддалися на цю провокацію.

Водночас, зазначив Порошенко, на подвір’ї Адміністрації президента та на вул. Банковій перебувають близько 2 тис. молодих людей у масках, у багатьох із них балончики зі сльозогінним газом, каміння, палиці.

Депутат наголосив, що акція має відбуватися мирно, щоб уникнути кровопролиття.

На прес-конференції в Києві на Майдані Порошенко заявив, що на Банковій загалом було 500 провокаторів ("тітушків"). Депутат також здивувався, звідки на вулиці біля Адміністрації президента з'явився величезний трактор-грейдер.

За словами політика, він і його колеги зробили все, щоб мітингувальників не втягнули в провокації, проте один із "тітушків" порізав куртку його помічникові.

У свою чергу лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко заявив, що разом із лідерами інших позиційних сил іде на Банкову до Адміністрації президента, щоб зупинити провокації.

"Штурм на Банковій Адміністрації президента - провокація влади, щоб дискредитувати мирну акцію на Майдані Незалежності. Ми зробимо все, щоб не пролилася кров, чого, власне, домагається сьогодні влада такими діями", - наголосив Кличко.

Він закликав мирних людей не йти слідом за ними, щоб вони не постраждали під час сутичок біля Адміністрації президента.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування