Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канада обіцяє застосовувати усі можливі методи реагування на Україну

Середа, 11 грудня 2013, 11:26

Канада буде уважно стежити за розвитком подій в Україні та розглядати усі можливі методи реагування, які є у розпорядженні.

Про це йдеться у заяві прем’єра Канади Стівена Гарпера щодо ситуації в Україні.

"Канада глибоко занепокоєна розвитком подій минулої ночі в Україні. Рішення української влади використати загони спеціального призначення проти мирних протестуючих на Майдані в Києві є недемократичним і надмірним", - зазначив він.

"Особливо хвилює той факт, що це відбулося лише через кілька днів після застосування міліцією сили проти мирних демонстрантів, здебільшого студентів", - додав політик.

"Канада та міжнародна спільнота очікують, що українська влада поважатиме і захищатиме права своїх громадян, зокрема права на вільне висловлювання своєї думки", - уточнив Гарпер.

"Канада є разом з українцями у цей важкий час і буде продовжувати дієво протистояти усім спробам утискувати їхні права та свободи. Вчора палата громад парламенту Канади присвятила час обговоренню ситуації в Україні", - пообіцяв він. 

"Ми та наші союзники-однодумці будемо уважно стежити за розвитком подій та розглядати усі можливі методи реагування, які є в нашому розпорядженні", - додав прем’єр Канади.

Раніше в Конгресі українців Канади повідомили, що парламент Канади збирається на термінове засідання через події на Євромайдані в Києві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування