В ЄС розповіли, як вирішити економічні проблеми України

Четвер, 12 грудня 2013, 10:39

Економічні труднощі імплементації Угоди з ЄС Україні допоможуть вирішити чіткий план дій та підтримка Євросоюзу.

Таку думку висловила глава європейської дипломатії Кетрін Ештон у четвер 12 грудня о Брюсселі.

Вона зазначила, що в розмові з нею український президент згадав про економічні проблеми, з якими зіткнеться країна в короткостроковій перспективі.

"З моєї точки зору, ці виклики, а вони - реальні, можуть бути вирішені підтримкою не тільки з боку інституцій Європейського Союзу, але також демонстрацією того, що у нього (Януковича - ред.) є серйозний економічний план для підписання Угоди про асоціацію. Це також допоможе залучити необхідні інвестиції. Але сьогодні приїжджає перший віце -прем'єр (Сергій Арбузов - ред.). Так що подивимося ", - сказала Ештон.

Як повідомлялося, офіційний Київ просив у Брюсселя 160 млрд євро для модернізації промисловості і пристосування її до стандартів ЄС. У Євросоюзі ці вимоги назвали необгрунтованими і політизованими.

Нещодавно українська влада озвучили нову, набагато більш скромну суму - 20 млрд євро. Проте ЄС прийняв і такі вимоги скептично.

"Ми не будемо обговорювати ці цифри, ми вважаємо, що ця Угода - Угода про інвестиції, добробут майбутнього України. Ми не будемо грати з цифрами", - заявив недавно представник Європейської комісії Олів'є Баіллі.

12 грудня в Брюссель для продовження переговорів має прибути делегація на чолі з віце-премьером Сергієм Арбузовим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування