Близько тисячі жителів Дніпропетровська вирушили на "антимайдан"

Четвер, 12 грудня 2013, 22:00

Близько тисячі жителів Дніпропетровська, в основному бюджетники, учні технікумів та ПТУ, спортсмени, організовано вирушили до Києва для підтримки дій влади.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в пунктах збору біля Театру опери та балету, театру ім. Горького, на Набережній Леніна стояло більше 15 автобусів і близько 8 маршрутних таксі.

До них організовано підходили люди, які тримали жилети, прапори з символікою Партії регіонів.

Більшість тих, хто прийшов, неохоче розповіли журналістам про те, що вони їдуть до Києва, хто на один, хто на два дні, спати будуть в автобусах. Деякі неохоче зазначили, що їм нібито обіцяно за участь у провладних мітингах 400-500 грн. за день.

Як стало відомо кореспондентові агентства, відправка дніпропетровців на "антимайдан" продовжуватимуться в і п'ятницю, і в суботу.

Раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звернувся, до "президента, його Партії регіонів і всіх, хто організовують звезення людей за гроші на суботу і на неділю – не робіть провокацій".

"Якщо ви вже везете людей за гроші, везіть їх на те місце, де ви проводите платні мітинги протягом останніх двох тижнів – до Верховної Ради, щоб уникнути будь-яких спроб роздмухати протистояння та провокацій", - закликав він.

Як відомо, на мітингу в четвер організатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко розповів, що до нього за допомогою звернулися співробітники комунальних підприємств Дніпропетровська з проханням зупинити тиск влади в питанні примусової відправки працівників на "антимайдан" до Києва в четвер ввечері.

"Люди кажуть, що їх змушують примусово їхати і підтримувати президента, у разі відмови їх змушують писати заяву на звільнення", - сказав Романенко.

Активісти Євромайдану зажадали від голови Дніпропетровської ОДА Дмитра Колесникова пояснень, чому бюджетників зганяють на провладні мітинги і чому активістам Євромайдану не дають час в ефірі державних каналів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування