СБУ пояснила, чому не пускає німецького журналіста в Україну

Субота, 14 грудня 2013, 15:30

Служба безпеки заперечує, що заборонила в'їзд в Україну німецькому журналістові Райко Опітцу через його професійну діяльність.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зазначається, що "у вересні 2013 року Служба безпеки України з метою попередження протиправної діяльності на території нашої держави громадянина ФРН Райко Опітца прийняла рішення про заборону йому в’їзду в Україну терміном на п’ять років".

СБУ зазначає, що відповідну постанову було надано адвокату Опітца.

За словами СБУ, "ЗМІ та інтернет-ресурси, як і сам Опітц, намагаються пов’язати це рішення української спецслужби з контекстом політичних подій".

"Служба безпеки України офіційно підтверджує законність прийняття такого рішення і наголошує, що воно жодним чином не пов’язане з професійною діяльністю або суспільною позицією вказаного іноземця", - наголошується в повідомленні.

Раніше сталово відомо, що Служба безпеки України заборонила в’їзд до України німцю Райку Опітцу через інформацію про його нібито причетність до "фінансування терористичної організації" та до розвіддіяльності.

Опітц відомий ще й як благодійник. Торік він та його медіа-група "Berliner TagesZeitung" потрапили у скандал із наданням допомоги побитій миколаївській дівчині Олександрі Поповій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...