Сівкович: до мене звертається більшість опозиційних депутатів у разі проблем

Неділя, 15 грудня 2013, 01:38

Заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович каже, що до нього звертається більшість опозиційних депутатів у разі виникнення у них проблем.

Про це він заявив на допиті Генеральної прокуратури, про що свідчать опубліковані напередодні протоколи відповідних допитів.   

Виходячи із змісту документів, про це заступник секретаря РНБО сказав, відповідаючи на запитання слідчих щодо затримки 29 листопада на під'їздах до Майдану Незалежності двох агітаційних автобусів.

За словами начальника столичної міліції Валерія Коряка, він розпорядився не пропускати ці автобуси після того, як відповідну вказівку йому дав Сівкович.

На запитання слідчих, по якій причині Сівкович дав вказівку Коряку перекрити рух двом автобусам, заступник секретаря РНБО відповів:

"Мені телефонували представники блоку БЮТ, а саме депутати Княжицький і Мартиненко, і хотіли завести ці автобуси на середину Майдану Незалежності. У зв'язку з тим, що громадська акція була студентська і не мала політичного забарвлення, я порадив Коряку В.В. не запускати ці автобуси на Майдан Незалежності, а поставити їх десь біля Будинку Профспілок…".

"До мене звертається більшість опозиційних в разі виникнення у них якихось проблем", - заявив Сікович, відповідаючи на уточнююче запитання щодо того, чому депутати БЮТ звернулися саме до нього.

"В мене були повноваження щодо недопущення на Майдані надзвичайних пригод Якби агітаційні автобуси заїхали на Майдан, де були не політизовані студенти, то міг би вивинути конфлікт, що б призвело до порушень громадського порядку", - наводяться в пртоколі слова заступника секретаря РНБО.

Як відомо, напередодні "Українська правда" опублікувала частину протоколів одночасного допиту Генпрокураторою заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова.

Документи свідчать про те, що Сівкович транслював вказівки секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Раніше 14 грудня у ході брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за розгін Євромайдану покарають секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Президент Віктор Янукович підписав указ про відсторонення всіх трьох на час проведення розслідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування