Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЦВК: Довибори проходять по закону. Спостерігачі фіксують порушення

Неділя, 15 грудня 2013, 09:22

На усіх 648 виборчих дільницях, створених у 5 округах, де відбуваються довибори народних депутатів, голосування розпочалося вчасно, дільничні комісії працюють відповідно до закону

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, окремі затримки початку голосування були "поодинокими, становили лише кілька хвилин і мали технічний характер".

"Вочевидь, що такі затримки не будуть мати суттєвого значення для процедури голосування в цілому", - зазначив голова ЦВК.

Також Охендовський зазначив, що інформація про будь-які надзвичайні події на виборчих дільницях до ЦВК не надходила.

Разом з тим спостерігачі ГО ОПОРА та Комітету виборців України заявляють про певні порушення на дільницях.

Так, спостерігачі заявляють про незаконне розміщення передвиборчої агітаційної продукції кандидатів у  депутати Руслана Бадаєва та Юрія Кармазіна на стовпах у селищі Гребінки у 94-му окрузі.

Як зазначають спостерігачі, також на окрузі " біля Обухівських ДВК №№321335, 321331 та 321332 гуртуються молодики "тітушкової" зовнішності, які прикривають осіб зі списками".

"Ті в свою чергу контролюють "десятників", які приводять на дільниці людей для скуповування голосів", - зазначив активіст Владлен Сергієнко.

За даними нардепа Володимира Ар'єва, також спостерігачі затримали "карусельщика", який  під час затримання порвав списки тих, хто брав участь в каруселі на користь провладного кандидата Руслана Бадаєва. 

На окрузі у Первомайську (132) в Арбузинському районі кілька дільниць відкрилися без кворуму, присутні були лише по 8 осіб з 10 необхідних.

Окрім того повідомляється, що біля ОВК №132 скупчилося чимало молодиків "тітушкуватого" вигляду у відповідно спортивному одязі", неподалік від "приймальні" депутата-регіонала Юрія Гержова, де напередодні "тітушки" заблокували трьох нардепів від опозиції.

Як повідомляють "НикВести", на дільниці №480232 у Врадіївці зафіксовано підвіз виборців. 

У с.Куріпчене Первомайського району на ДВК №480569 заїхало 2 автобуси (номери 0123, 5777) з "виборцями", близько 40-50 осіб, намагалися проголосувати.

На окрузі №197 на територію дільничної виборчої комісії №710890 у Каневі не пустили журналістів 5 каналу, мотивуючи відсутністю паспортів.

Також раніше з'явилися повідомлення, що на столичному окрузі №223  депутатів та журналістів не пускали до приміщення ОВК.

Окрім того на ДВК №800996 голосування розпочалось із запізненням на 20 хв.

За даними КВУ, по округу розкидано листівки від імені кандидата Даценка. В листівках закликалось не йти на вибори, а їхати в Київ на Євромайдан. 

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook нардеп Леся Оробець, на окрузі №194 "застосовується технологія організованого проплаченого підвозу".

"По мережі "За чесні вибори" автобусами підвозять підкуплених людей, списки яких тут же перевіряють десятники.  На вул. Піонерська,10 спостерігачі Опори зловили таку "десятницю" - під час складання акту міліцією вона намагалася порвати списки. При собі мала кілька паспортів, банківських карток", - зазначила Оробець.

За її словами, "десятинці" діють по всьому округу в інтересах кандидата Михайла Поплавського під прикриттям "тітушок".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування