Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція не побачила жодних порушень на довиборах у більшості округів

Неділя, 15 грудня 2013, 19:27

На округах Черкащини, Київщини та Києва порушень громадського порядку під час голосування не зареєстровано.

Про це йдеться у повідомленні обласних управлінь МВС.

"Охорону громадського порядку під час повторних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №194 та №197 забезпечують понад 460 працівників міліції. У Черкаській області виборчий процес здійснюється на 229 дільницях. Порушень виборчого законодавства та громадського порядку під час голосування не зареєстровано", - зазначили в МВС.

Аналогічне повідомлення правоохоронці розповсюдили щодо ситуації на окрузі  Київщини №94.

"Всі повідомлення, які надходять від громадян до органів внутрішніх справ столичного регіону, реєструються. З метою ретельної перевірки отриманої інформації створені додаткові слідчо-оперативні групи. Слідчі здійснюють правову кваліфікацію цих фактів", - уточнили в МВС.

За даними міліції, також спокійно проходять вибори у Києві на окрузі №223.

"Станом на 19 годину порушень громадського порядку не допущено", - уточнили в МВС.

Разом з тим тут підкреслили: протягом дня зафіксовано кілька порушень вимог виборчого законодавства.

"Працівники міліції проводять перевірку за фактом отримання членами комісії ОВК смс-повідомлень, в яких, за їхніми словами, були погрози.  Окрім цього один із кандидатів у народні депутати по 223–му виборчому округу звернувся до міліції із заявою про незаконну агітацію в день голосування", - зазначили в МВС.

За усіма фактами Шевченківським управлінням МВС в Києві проводиться перевірка.

Жодних повідомлень про правопорушення чи їх відсутність на окрузі №132 у Первомайську (Миколаївщина) МВС поки не розповсюджувало.

Разом з тим, як повідомляє видання "Прочерк", у Черкасах станом на 20:30 5 автомобілів ДАІ, міліції та патрульно-постової служби заблокували під’їзд до штабів обох опозиційних кандидатів Миколи Булатецького і Леоніда Даценка та до офісу обласної "Батьківщини".

Як заявив довірена особа Булатецького Максим Поляков, жодного пояснення правоохоронці представникам кандидатів не надають.

"Авто активістів не можуть рухатись. Я звернувся про допомогу до присутнього тут старшого сержанта ППС Дацукова, але він відмовляється сприяти розблокуванню. Номери автомобілів правоохоронців наступні – 0408, 0101, 0171, 0145, 0791", - повідомив Поляков. 

Окрім того у 132 окрузі член ОПОРИ звертається в міліцію із заявою про напад, який скоїв голова комісії  на виборчій дільниці № 480568 у с.Мигія Первомайського району. Спостерігач ОПОРИ зафіксував на відео видачу бюлетенів без документів, що засвідчують особу.

"Голова комісії напав на спостерігача та спробував вирвати відеокамеру. Опорівець викликав міліцію і зараз їде у райвідділок для дачі пояснень", - повідомили в ОПОРІ.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...