Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція сподівається відстрашити Путіна відставкою Кабміну

Понеділок, 16 грудня 2013, 15:47

Опозиція сподівається зібрати 226 підписів нардепів за відставку уряду до поїздки президента Віктора Януковича в Росію 17 грудня.

Про це заявив лідер парламентської фракції Свобода Олег Тягнибок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми ще не втрачаємо надії, що можемо їх (226 підписів - ред.) зібрати...", - сказав він на брифінгу в штабі національного опору 16 грудня у Києві.

"І коли Янукович приїде до Путіна і буде щось говорити, маючи документ про 226 підписів на руках, то Путін побачить, що уряд нелегітимний і російська сторона змогла б усвідомити, що веде переговори з нелегітимним урядом", - вважає політик.

Він переконаний, що це перешкодило б підписанню низки документів, що готується.

Крім того, Тягнибок заявив, що часткові поступки влади опозиція не вважає достатніми.

"Нас не влаштовує, що 7-8 міністрів хочуть відправити у відставку, має йти весь уряд, у тому числі з Азаровим. Це не обговорюється", - сказав Тягнибок.

Водночас, за його словами, збір підписів під проектом постанови про відставку уряду, підготовлений комуністами, явялется скоріше морально -психологічним кроком, ніж юридичним.

"Зрозуміло, що Верховна Рада не може більше розглядати питання відставки уряду на цій сесії, виходячи із законодавства ", - сказав він.

Тягнибок також зазначив, що у вівторок 17 грудня Азарову виповнюється 66 років і "він вже може писати заяву і йти на пенсію".

Як повідомлялося, в МЗС запевняють, що на засіданні міждержавної комісії 17 грудня в Москві не підписуватимуться документи, що стосуються співпраці або приєднання України до Митного Союзу.

У той же час помічник президента Росії Андрій Бєлоусов відповідаючи на запитання про те, чи планується підписувати якісь документи про інтеграцію України до Митного союзу, наголосив:

"По Митному союзу робота йде постійно, тому в певному сенсі - так".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...