ЯНУКОВИЧ СТВОРИВ ДЛЯ ЧМИРЯ ПОСАДУ ЗАСТУПНИКА ЛЬОВОЧКІНА

Понеділок, 16 грудня 2013, 20:08

У глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна з'явився ще один заступник.

Про це повідомила прес-служба президента.

Своїми указами Віктор Янукович звільнив з займаної посади голову Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря. Іншим указом він призначив його на спеціально створену посаду заступника голови адміністрації президента.

В адміністрації Чмирь керуватиме гуманітарним напрямком і відповідатиме за комунікацію адміністрації з іншими органами влади та ЗМІ.

Джерела "Комерсант-Україна" стверджують, що допомагати йому буде депутат Партії регіонів і радниця президента Ганна Герман - при цьому вона продовжить свою роботу у Верховній Раді.

У прес-службі пояснили, що зміни в структурі адміністрації президента пов’язані, насамперед, з необхідністю посилити два напрямки роботи.

"Дії влади мають бути зрозумілими для простих громадян. Люди повинні знати, що влада робить і навіщо, і чого чекати у майбутньому. Президент ставить перед нами завдання роз’яснювати громадянам кожен наш крок, бути відкритими для людей. Ми маємо організувати ефективну системну роботу", - наголосив Чмирь.

Глава держави також доручив Чмирю налагодити більш тісний зв'язок з представниками неурядових громадських організацій та особливу увагу приділити гуманітарній складовій.

Як відомо, згідно з рейтингом Кабміну, Чмирь порівняно з іншими керівниками областей працював найгірше.

Після розгону мирного мітингу на Майдані Незалежності 30 листопада Льовочкін написав заяву про відставку, однак Янукович її не задовольнив.

У грудні 2010 року Чмирь звільнив директора Державного архіву Сумської області Геннадія Іванущенка. Представники Центру досліджень визвольного руху заявили, що звільнення відбулося з порушенням законодавства і назвали його спробою влади цензурувати історію. Сумський архів тоді був єдиним із обласних, який повністю оцифрував усі (57 тисяч) актові записи про смерть людей від Голодомору 1932-1933 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...