"Удар" інформуватиме дипломатів про замах на Кличка

Вівторок, 17 грудня 2013, 13:57

Партія "Удар" заявляє про спроби замаху на життя їх лідера Віталія Кличка.

Про це ідеться у проекті зверненні "Удару" до західних дипломатів, яке підготовлено в штабі партії, повідомляють джерела "Української правди".

Ідеться про події 24 листопада 2013 року, коли приватному літаку з Віталієм Кличком на борту не дозволили сісти в "Жулянах", внаслідок чого він не встиг на народне віче.

Версія "Удару" заснована на тому, що заборона на посадку була дана на висоті близько 100 метрів при випущених шасі та повній підготовці до посадки при видимості близько 50 метрів.

"Такі дії диспетчерської служби за таких конкретних обставин могли спричинити трагедію, аналогічно тій, що відбулася під Смоленськом з президентом Польщі", - ідеться у доповідній нардепа з фракції "Удар" Валерія Карпунцова, яка є в розпорядженні Української правди.

За інформацією "Удару", закриття на приліт аеропортів Бориспіль та Жуляни відбулося на підставі NOTAM-повідомлення о 11:14 з аргументацією "в зв'язку з проведенням антитерористичних заходів", тоді як екіпаж літаку Кличка поінформували лише при зниженні близько 11:30.

При чому, як ідеться у відповіді Державної служби з надзвичайних ситуацій, анонімний дзвінок на номер 112 про можливість вибуху літака над Києвом, який і став причиною "антитерористичних заходів", надійшов уже після закриття авіапростору, об 11:48.

 

Внаслідок заборони літак Кличка сів у Кривому Розі, звідки він автомобілем вирушив на Київ, запізнившись на віче.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...