Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ENEMO просить прибрати підстави, через які з виборів зняли єдиного кандидата від опозиції

Вівторок, 17 грудня 2013, 17:40

Спостерігачі місії ENEMO повідомили про 44 порушення протягом дня голосування, хоча не помітили жодних серйозних порушень під час процесу підрахунку голосів.

Виключення становили довгі затримки на двох виборчих дільницях в окрузі №223, йдеться у звіті місії ENEMO.

ENEMO закликає усі зацікавлені сторони, які піддають сумніву чесність та прозорість вищезазначених процесів застосувати усі засоби, передбачені законом, а також подати скарги до ЦВК та відповідних судів.

Крім того місія у своєму звіті в декількох місцях звернула увагу на те, ЦВК скасувала реєстрацію єдиного кандидата від опозиції в окрузі №94 Віктора Романюка на вимогу рішення Київського апеляційного адміністративного суду та Вищого адміністративного суду України.

Тому "ENEMO звертається до законодавчих органів з проханням переглянути вимоги до кандидатів щодо обов’язкового проживання в країні протягом останніх 5-ти років".

Крім того, ENEMO закликає відповідні законодавчі органи та ЦВК забезпечити законні та технічні механізми для запобігання масовим замінам у складі ОВК та ДВК під час майбутніх виборів.

У місії нагадали, що станом на 14 грудня 2013 року було замінено щонайменше 66% членів ОВК та більш ніж 66% членів ДВК. "Незбалансований склад ДВК та ОВК, а також наявність членів, які не пройшли спеціального навчання були одними з причин порушень при відкритті виборчих дільниць в день голосування", - вказано у звіті.

ENEMO висловлює занепокоєння через відсутність дієвих санкцій, які можна застосувати у випадках порушення порядку ведення передвиборчої агітації та закликає суди та ЦВК діяти у таких випадках у відповідності до закону.

ENEMO висловлює занепокоєння через відсутність дієвих санкцій, які можна застосувати у випадках порушення порядку ведення передвиборчої агітації.

ENEMO закликає суди та ЦВК реагувати на порушення порядку ведення передвиборчої агітації та притягувати кандидатів до адміністративної та кримінальної відповідальності згідно з законом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування