Американський сенатор Маккейн: Путін не є благодійником

Середа, 18 грудня 2013, 08:57

Російський лідер Володимир Путін не є благодійником, Росія через надання кредитів і знижок на газ намагається утримати Україну від приєднання до Європейського союзу.

Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський сенатор Джон Маккейн, який кілька днів тому повернувся з київського Євромайдану.

Водночас Маккейн, який рішуче засудив застосування сили для розгону акції протесту, не сказав, чи будуть запроваджені персональні санкції щодо осіб, причетних до придушення мирних протестів.

"Я не можу назвати вам точний зміст санкцій. Але ж ми ухвалили рішення щодо конкретних осіб після вбивства російського юриста Сергія Магнітського", - зазначив він.

"Це свого роду модель, і якщо відбудуться нові спалахи насильства проти мирних демонстрантів, то Конгрес США відчує, що ми повинні реагувати на це. Сподіваємося, що такого ніколи не трапиться", - сказав сенатор.

Маккейн зазначив, що схвалює реакцію Вашингтона на кризу, включаючи засудження держсекретарем Джоном Керрі силового придушення опору.

Він сподівається, що США і надалі захищатимуть українських протестувальників в ім’я прав людини. Маккейн додав, що майбутнє України залежатиме від українського народу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News