Працівника прес-служби "Укрзалізниці" звільнили за підтримку Євромайдану

Четвер, 19 грудня 2013, 18:52

Редактора web-ресурсів "Укрзалізниці" Євгена Шабліовського змусили підписати заяву про звільнення через те, що він підтримував Євромайдан.

Про це він розповів "Радіо Свобода".

Шабліовський працював у прес-службі перевізника понад два роки й запевняє, що не мав конфліктів із керівництвом.

У п'ятницю, 13 грудня, в інтернеті з'явилася інформація про те, що залізниця виділила 27 поїздів для перевезення учасників провладного мітингу до Києва.

Прес-служба "Укрзалізниці" не отримувала від адміністрації точних цифр, пригадує  Шабліовський, тому хтось зсередини "злив" цю інформацію. Тож, коли Євген побачив у мережі Facebook цифри, то у коментарях попросив автора "сховати джерело". Мовляв, на того, хто "здав інфу", чекають санкції.
 
Це повідомлення у соціальній мережі прочитала керівниця Шабліовського. Вона одразу ж недвозначно натякнула, що на цьому кар’єра Євгена закінчилася. А вже у понеділок, прийшовши на роботу, той побачив на власному столі заяву про звільнення.

"Коли я взяв цю заяву, щоб віднести до керівника, щоб якось зрозуміти, у чому справа, я наштовхнувся на абсолютно холодну відповідь про те, що мені більше не можна довіряти, що працювати мій керівник більше зі мною не може. І щоб я підписав заяву", – розповів Шабліовський.

В "Укрзалізниці" запевняють, що звільнення відбулось за згодою сторін

Сам Євген наполягає на тому, що не має стосунку до "витоку" інформації, а звільнили його за громадянську позицію, адже він відкрито підтримував події, які відбуваються на Майдані. Коментар же ж став лише приводом.

За згодою сторін – так була сформульована заява. Її Євген все ж підписав. Тепер він каже, що дарма піддався тиску, але тоді робота в колективі йому видавалась неможливою.
 
Зовсім іншу версію озвучила керівниця прес-служби залізниці Олена Лізунова. Вона відстоює офіційну версію, на яку вказує підписана заява, й від детальних коментарів відмовилась.

"За згодою сторін. Інформація від вашого джерела не відповідає дійсності", – заявила Лізунова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування