Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем’єр Швеції: ЄС – не те місце, куди звертаються по гроші

Четвер, 19 грудня 2013, 20:58

Прем’єр-міністр Швеції Фредрік Райнфельдт наголосив, що Європейський союз – це сім’я цінностей, і Україна має піти на реформи, щоб стати її частиною.

Про це він заявив, виступаючи у Брюсселі на початку засідання Європейської ради (саміту ЄС).

Райнфельдт нагадав, що двері ЄС для України відкриті, але зазначив, що важливо твердо заявити: Європейський союз – це сім’я цінностей, і Україна має піти на реформи, щоб стати її частиною – "ми не те місце, куди звертаються по гроші".
 
"Це та важлива різниця, про яку Євросоюз має чітко давати знати, коли веде розмови з урядовцями в Україні", - сказав прем’єр Швеції.
 
Після зустрічі українського керівника в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним цього тижня російська влада оголосила про рішення зробити знижку в ціні на газ для України на третину і надати Києву 15 мільярдів доларів кредиту.
 
Наприкінці минулого місяця на саміті ініціативи ЄС "Східне партнерство" президент Віктор Янукович відмовився підписувати угоду про асоціацію України з Євросоюзом, заявивши, що відкладає це підписання через економічні труднощі і необхідність поліпшити відносини з Росією, значно погіршені останнім часом із боку російської сторони.

Крім того, у владі України тоді вимагали від ЄС великих сум грошей, щоб компенсувати витрати, необхідні для втілення угоди про асоціацію.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування