США закликають Україну не відкривати кримінальних справ проти демонстрантів

П'ятниця, 20 грудня 2013, 17:04

Посольство США в Україні закликає уряд гарантувати протестувальникам відсутність кримінальної відповідальності.

Про це йдеться у спільній заяві місії США в ОБСЄ, поширеній посольством США, повідомляє Українські новини.

"Уряд України має гарантувати активістам і учасникам мирних акцій протесту відсутність кримінальної відповідальності" , - зазначається в заяві.

Сполучені Штати підтримують мирне вирішення політичної кризи в Україні і підкреслюють, що, хоча затримані активісти і були відпущені, з них не зняли звинувачення.

В заяві підкреслюється, що журналісти повинні мати можливість висвітлювати акції проти влади, не побоячись покарання, а працівники держустанов не повинні бути звільнені за участь в акціях протесту в якості простих громадян.

У повідомленні також наголошується, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ ) допомагатиме українцям вирішити ситуацію мирним способом.

Посольство США закликає Україну, яка зараз головує в комісії ОБСЄ , підтвердити своє лідерство , а також прихильність принципам та ідеям ОБСЄ діями.

Як відомо, 19 грудня Верховна Рада проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій. Спікер Верховної Ради Володимир Рибак повідомив, що він вже підписав і передав в адміністрацію президента закон про звільнення євромайдановців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування