"Молоді регіони" збирають гроші на "антимайдан", обманюючи благодійників?

П'ятниця, 20 грудня 2013, 22:50

"Молоді регіони" під прикриттям "Громадського штабу" збирають гроші на "антимайдан".

Як повідомляє "Радіо Свобода", вже майже тиждень у Криму збирають гроші для "стабілізації політичної ситуації в країні".

Фото: Володимир Притула
Фото: Володимир Притула

Минулої п’ятниці для цього в Сімферополі створили "Громадський штаб". За повідомленням прес-служби кримської організації Партії регіонів, до його складу увійшли національні, культурні і громадські об’єднання півострова, а також профспілкові, релігійні організації і політичні партії, в тому числі регіонали.

У повідомленні наголошувалося, що цю структуру "не спонсорують західні спецслужби". Водночас, у Сімферополі з’явилися банери і листівки із закликом до кримчан допомогти "Громадському штабу зі стабілізації політичної ситуації України" матеріально.

Кримська правозахисниця Олександра Дворецька вважає, що насправді за цим збором коштів криється шахрайство.

Вона посилається на дані "Центру журналістських розслідувань", який виявив, що вказані у повідомленнях і листівках банківські реквізити належать не "Громадському штабу", а кримському відділенню громадської організації "Молоді регіони".

Дворецька називає це введенням людей в оману і вимаганням у них грошей.

Каже, що сама перерахувала на цей рахунок власні кошти, а вже потім дізналася, що вони підуть зовсім іншій організації.
 
"Ті люди, які дадуть кошти на стабілізацію політичної ситуації в Україні, реально фінансуватимуть діяльність "Молодих регіонів", у статуті яких немає завдань зі "стабілізації політичної ситуації", – зазначила Дворецька.

Правозахисниця припускає, що від цього обману постраждали багато кримчан. Вона також повідомила, що звернулася до міліції із заявою, вимагаючи притягнути до відповідальності  організаторів збору грошей.

Водночас депутат Верховної Ради Криму від Партії регіонів Єфим Фікс, який разом з іншими членами президії парламенту автономії публічно перерахував кошти "Громадському штабу зі стабілізації", каже, що знав, кому насправді вони пішли.

Він переконаний, що й кримчани, які перераховували свої гроші, теж про це знали.
  
У кримському главку міліції відмовилися повідомити, чи внесли заяву Дворецької до Єдиного реєстру досудових розслідувань і чи розпочато кримінальне провадження.

Сама правозахисниця написала у соціальних мережах, що їй у цьому без пояснень відмовили. За її словами, вона вже оскаржила бездіяльність міліції.
 
Прес-служба кримської організації Партії регіонів тим часом повідомила, що в Криму таким чином уже зібрали 228 тисяч гривень.

Кошти підуть на харчування учасників "антимайдану", виробництво друкованої продукції і проїзд, а також на утримання кримського наметового містечка в Маріїнському парку в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування