Богословська: З Регіонів мріють втекти 60 депутатів, їм погрожують

Субота, 21 грудня 2013, 10:46

З  фракції Партії регіонів у Верховній Раді хочуть вийти щонайменше 60 осіб, але їм погрожують. 

Про це заявила позафракційний депутат Інна Богословська, повідомляє "Радіо Свобода".

"Є мінімум 60 людей, які хочуть вийти з фракції, і яким погрожують з ранку до ночі", – наголошує вона.

За її словами, її чоловік Володимир Мельниченко заявив про вихід із фракції Партії регіонів раніше від неї, того ж дня, 30 листопада, але "технічно йому дали можливість це зробити" лише 20 грудня.

 "Я просто це зробила дуже стрімко і швидко, я публічна особа, тому важче зі мною говорити. І всі знають, що я не промовчу. А Володя – він вперше депутат Верховної Ради, він був депутатом районної, міської, обласної рад, а тепер тут. І йому просто зробили таке, що всі, хто з ним зв’язаний дружбою, стосунками, роботою – всім цим людям погрожували. І його благали "Володя, щось зроби, бо нас, тебе й Інну знищать", – зазначає Богословська..

 "Я просила і опозиційних лідерів, і всіх, хто зацікавлений в демократії України, максимально заявити про те, що ті люди, які ухвалять рішення про вихід з фракції і про створення нової проєвропейської більшості в Україні, що ці люди отримають захист. Дуже тяжко одному йти проти такої машини", – каже вона.

"Правозахисні організації теж повинні допомогти цим людям, щоб вони не думали, що вони вийдуть і залишаться один на один з цією винищувальною машиною, яка їм загрожує", – додала Богословська.

Разом з тим вона заявила, що влада має намір під час свят "зачистити країну та арештувати 5 народних депутатів".

"Я знаю про плани заарештувати, незважаючи на мандати, 5 народних депутатів. Я про ці плани повідомила опозицію і просила, щоб вони думали, як до цього готуватися", – зазначила Богословська.

Як відомо, крім Богословської та Мельниченка з фракції Партії регіонів вийшов Давид Жванія. Заяву про це він зробив 30 листопада, пояснивши свої дії протестом проти непідписання угоди про асоціацію з ЄС і побиття мирних демонстрантів на столичному Євромайдані. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News