Янукович ще раз злітає до Путіна: обговорить ЄврАзЕc

Субота, 21 грудня 2013, 14:35

У Міністерстві закордонних справ РФ сподіваються, що Євразійський економічний союз буде створений на початку 2015 року.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ статс -секретар Григорій Карасін, повідомляє ИТАР -ТАСС.

Карасін нагадав, що зараз ведуться переговори, спрямовані на створення до січня 2015 року Євразійського економічного союзу.

"Впевнені, що ми цієї мети досягнемо", - вважає дипломат.

За його словами, на початку наступного тижня в Москві відбудеться Вища євразійська рада, в якій візьмуть участь президенти України, Білорусі та Казахстану.

"На цій зустрічі будуть підведені підсумки роботи Ради за рік і намічені подальші заходи щодо просування вперед нашого інтеграційного процесу. Це буде дуже важлива зустріч", - зазначив Карасін.

На зустріч також запрошені президенти інших держав, зокрема, Вірменії та Киргизії.

"Наш курс зводиться до того, щоб інтеграційні процеси взаємно доповнювали один одного, жодним чином не суперечили один одному, що часто роблять наші колеги у Брюсселі, говорячи про те, що  асоціація того чи іншої держави, будь то Вірменія, Грузія і Молдова  з ЄС автоматично означає, що ні в яку іншу інтеграційну організацію це держава вступити не може", - роз'яснив заступник глави МЗС.

"Нас змушувала замислюватися і нервувала та практика секретності і таємничості, в якій обговорювалися тексти угод про асоціацію (між Україною і ЄС). Партнерство передбачає транспарентність, відкритість, уникання ситуацій, які є неприємними сюрпризами для інших сусідів, організацій. Ми цього не робимо самі і висловлюємо свою стурбованість, коли цим займаються інші", - підкреслив Карасін.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування