Опозиція має обрати єдиного кандидата у президенти після рішення ЄСПЛ – Томенко

Субота, 21 грудня 2013, 16:26

Єдиного кандидата у президенти від опозиції необхідно визначити після рішення Європейського суду з прав людини щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив нардеп Микола Томенко, коментуючи питання щодо висунення єдиного кандидата у президенти від опозиції, повідомляє прес-служба політика.

За словами Томенка, висунення єдиного опозиційного кандидата у президенти намагаються перетворити на фарс, "коли вони самопроголошуються ледь не зі сцени Євромайдану".

"У нас і так вже багато самопроголошених комісарів, комендантів та інших керівників. Очевидно, що єдиний кандидат у президенти від опозиції – це занадто відповідальна річ, щоб це робити під час мітингу", – зазначив Томенко.

На його думку, необхідно створити експертну групу, яка має визначити єдиного кандидата з числа найпопулярніших кандидатів та тих, кого найбільше підтримує українське суспільство.

"Очевидно, що на сьогодні, за даними експертів і соціологів, серед опозиційних кандидатів найбільшу підтримку мають Юлія Тимошенко та Віталій Кличко. Всі решта – далеко позаду. Саме це вимагає від нас ухвалювати рішення про єдиного кандидата після рішення Європейського суду з прав людини, оскільки якщо це робити зараз, то вийде, що не розглядатиметься варіант найрейтинговішого кандидата від опозиції", – зазначив Томенко.

Також він додав, що  з моральної точки зору "неправильно сьогодні виключати Тимошенко з процесу визначення єдиного кандидата, наче її не існує".

"Після рішення Європейського суду з прав людини, яке, як прогнозують, відбудеться у квітні, ми ще встигнемо це зробити до президентської кампанії", – додав нардеп.

За його словами, єдиним кандидатом від опозиції має бути "кандидат, який переможе Януковича у другому турі з великим відривом, оскільки задля перемогти треба буде долати і адмінресурс, і можливі фальсифікації".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування