У держбюджеті, за який так переживає Рибак, Захарченку дадуть 18 мільярдів

Субота, 21 грудня 2013, 21:01

У держбюджеті на 2014 рік передбачено збільшення фінансування Міністерства внутрішніх справ більше ніж на 2 млрд. гривень та зростання витрат на безпеку посадових осіб і охорону органів державної влади.

Про це пише Сергій Андрушко у своєму блозі на Українській правді.

Так, у проекті держбюджету на проведення заходів із забезпечення безпеки посадових осіб та охорони органів державної влади закладено на 22 млн. більше у порівнянні із 315 млн. у 2013 році.

Окрім того на 2 млрд. гривень планують збільшити витрати на Міністерство внутрішніх справ: цьогоріч українські платники податків витратили на міліцію 16 млрд, наступного планують закласти 18 млрд.

"На Головне управління внутрішніх військ МВС хочуть підняти фінансування на 80 млн грн. - з цьогорічних 1,48 млрд. - до 1,566 мільярдів", - зазначає він.

Також планується збільшити фінансування на участь внутрішніх військ МВС в охороні громадського порядку: у порівнянні з нинішнім роком, воно зросте на 79 млн. (до 1,382 млрд. грн). Додаткові витрати підуть на підвищення рівня грошового забезпечення осіб рядового і начальницького складу.

На Верховну Раду та апарат Державного управління справами (сюди ж входить Адміністрація Президента) витрати залишаються високими – 920 млн грн і 1 млрд 268 млн відповідно.  Санаторії для депутатів та їх помічників обійдуться наступного року у 81 млн грн., а для управління справами (Адміністрації Президента) витрати на курорти збільшили.

"Цього року коштом платників податків відпочивали на 100 млн і 674 тисячі, а наступного - вже на 102 млн і 852 тисячі", - зазначає журналіст.

Окрім того буде збільшено фінансування Євро-2012: на 662 млн грн. Загалом за цієї статтею держава хоче витратити наступного року 1,698 млрд грн.

Як відомо, раніше спікер Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що у парламенті виникла  криза через "політичні амбіції опозиційних фракцій та їх лідерів",  "жадобу до влади політиків, які марять президентською булавою та  "зірвалися" у фальстарт власної президентської кампанії". 

"На фоні кризового розвитку подій повністю був зупинений процес розробки та прийняття ключових законопроектів: під загрозою опинилася доля держбюджету на 2014 рік, законопроектів соціально-економічного спрямування та інших законів", - заявив Рибак.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування