Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дві учасниці Pussy Riot потрапили під амністію і вже на волі

Понеділок, 23 грудня 2013, 07:15

Засуджені учасниці панк-гурту Pussy Riot Надія Толоконнікова і Марія Альохіна потрапили під амністію в Росії і Альохіна вже вийшла на свободу.

"Марія Альохіна вийшла на свободу. Всі документи оформлені і підписані" , - повідомив РІА "Новости" її адвокат Петро Заїкін.

 



За словами адвоката, у понеділок о 8:00 ранку його викликали в колонію, де в його присутності Альохіній повідомили про звільнення.

Заїкін уточнив, що, швидше за все, вже в понеділок вона поїде на поїзді додому.

Чоловік Толоконнікової Петро Верзилов сказав агентству "Інтерфакс" , що приблизно о 9:10 за московським часом Альохіна вийшла з колонії і відправилася з адвокатом на вокзал.

Адвокат Заїкін зазначив: "Можливо, вона (Альохіна) на якийсь час залишиться в Нижньому Новгороді. Вона планувала проведення декількох зустрічей. Зокрема, сьогодні її можна побачити в комітеті проти тортур" .

Альохіна, засуджена на 2 роки за скандальний панк-молебень у храмі Христа Спасителя, відбувала покарання у нижегородської колонії.

Вона підпала під амністію, оголошену минулого тижня Держдумою у зв'язку з 20-річчям російської Конституції.

Наприкінці лютого 2012 року п'ять дівчат влаштували у храмі Христа Спасителя в Москві так званий панк-молебень. Відеоролик із виступом був викладений в інтернеті. Пізніше поліція затримала трьох учасниць акції - Толоконнікову, Альохіну і Катерину Самуцевич .

У серпні 2012 року Хамовницький суд засудив їх до двох років колонії загального режиму за хуліганство.

У жовтні того ж року Мосміськсуд змінив Самуцевич покарання на умовне і звільнив із-під варти в залі суду. Вирок Альохіній і Толоконніковій був залишений у силі.

Термін ув'язнення дівчат мав закінчитися на початку березня 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...