Заявників на міліцію переслідують - Amnesty International

Понеділок, 23 грудня 2013, 15:56

Amnesty International зафіксувала випадки переслідування та залякування заявників на протиправні дії міліції у зв’язку з Євромайданом.

Про це йдеться у звіті цієї правозахисної організації "Євромайдан: порушення прав людини під час протестів в Україні".

"Amnesty International зафіксувала випадки переслідування та залякування заявників на протиправні дії міліції", - сказано у прес-релізі.

"Залякували також і студентів, які брали участь у акціях. Студентам Українського Католицького Університету, які їхали автобусом до Києва на Євромайдан, ДАІ демонтувала номерні знаки", - інформує організація.

"Після того, як студенти у відповідь організували акцію протесту на дорозі, міліціонери розпочали кримінальне провадження за статтею про блокування дорожнього руху, яка передбачає ув’язнення на строк до 5 років", додає вона. 

Організація також відзначає, що влада й міліціонери порушували права журналістів, які висвітлювали протести.

"Понад 40 журналістів отримали поранення, в більшості випадків від рук міліціонерів", - нагадує Amnesty International.

"Як повідомляється, 9 грудня були проведені захоплення трьох опозиційних засобів масової інформації з метою перешкоджання їх діяльності. В Євпаторії, Крим, була примусово закрита телерадіостанція через висвітлення подій Євромайдану. Кільком журналістам з Грузії заборонили в’їзд до України та зобов’язали залишити країну", - зазначає організація.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування