Герега: Київські бюджетники залишаться без зарплати за листопад-грудень

Вівторок, 24 грудня 2013, 09:10

Працівники бюджетної сфери та КП "Київпастранс" не отримають зарплати за останні два місяці.

Про це заявила секретар Київради Галина Герега на брифінгу у вівторок після закриття сесії Київради, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона наголосила, що додаткові субвенції з держбюджету сумою понад 200 мільйонів гривень не буде використано до кінця року, оскільки для цього не було внесено відповідні зміни до міського бюджету.

"За моєї пам'яті не було прецеденту, коли фінансові питання щодо розподілу додаткової субвенції держбюджету вирішувалися без внесення змін до міського бюджету", - заявила вона.

При цьому Герега заявила, що вона більше не має наміру скликати сесію Київради до кінця поточного року:

"Я в таких умовах не проводитиму сесії, я більше не скликатиму сесії до нового року. Я не можу працювати в таких умовах".

На брифінгу перед початком засідання вона повідомила, що для виплати зарплати працівникам бюджетної сфери з держбюджету було виділено 130 мільйонів гривень, за рахунок яких планувалося виплатити зарплати бюджетникам за листопад і грудень.

Крім того, 38 мільйонів гривень було виділено для виплати муніципальної надбавки працівникам сфер охорони здоров'я та освіти.

Також, за словами Гереги, не буде виплачено зарплату працівникам КП "Київпастранс" за жовтень, листопад і грудень. Тому вона не виключила зупинення роботи громадського транспорту в столиці.

Тим часом, як заявив в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко в ефірі каналу "Київ" у понеділок увечері, виплату зарплат бюджетникам за рахунок субвенції з держбюджету можна здійснити й без рішень Київради.

Водночас після закриття сесії АГолубченко відмовився давати будь-які коментарі й залишив будівлю Солом’янської РДА.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування