ЄвроМайдан – Захарченку: "Іди у відставку"

Середа, 25 грудня 2013, 07:38

Активісти Євромайдану пікетують Міністерство внутрішніх справ, вимагаючи відставки Віталія Захарченка з посади голови МВС.

"Вимагаємо від Захарченка піти у відставку! Воля або смерть. Пікет під МВС вже почався", - повідомляє у Твіттері ЄвроМайдан.

Oleksandr Arhat пише у Твіттері: "На МВС зняли ручки з дверей і закрилися".

Він також демонструє табличку міністерства, заклеєну фотографіями побитої вночі журналістки Тетяни Чорновол

Табличку МВС заклеїли фотографіями побитої Чорновол.
Вивіску МВС заклеїли фотографіями побитої Чорновол. Фото Аргата

"Вимагаємо негайно написати і подати заяву про відставку", - йдеться також у зверненні активістів до Захарченка, опублікованому Ігорем Луценком у своєму блозі на "Українській правді".

"Події останнього місяця показали, що Ви не здатні виконувати свої прямі обов'язки: найголовніше завдання і взагалі мета існування міліції в Україні – захист життя, здоров'я, прав і свобод громадян – повністю Вами провалено", - наголошується у зверненні.

"Замість виконання своїх обов'язків Ваше міністерство з Вашого відома вчинило і продовжує вчиняти злочини проти людей, яких має захищати", - обурюються активісти

"Кривавий розгін мирних демонстрантів в ніч на 30-те листопада на Майдані Незалежності, явне перевищення владних повноважень, садистське жорстоке побиття і/або затримання випадкових мирних учасників протесту, зокрема, журналістів перед Адміністрацією Президента 1-го грудня, продовження злочинних дій – спроба розгону і побиття мирних протестантів в ніч на 11-те грудня", - нагадують вони.

Активістів обурює, що жодний працівник МВС "протягом майже місяця з моменту вчинення першого злочину не звільнений з лав МВС, нікого з працівників МВС не повідомлено про підозру у вчиненні даних злочинів".

"Все організоване та за всіма ознаками злочинне угруповання МВС продовжує злочинну діяльність проти своїх громадян", - заявляють євромайданівці.

"При цьому розслідування численних злочинів, вчинених по відношенню до активістів та організаторів мирних акцій протесту у період з 22 листопада 2013 року Вашим міністерством фактично ігнорується", - переконані вони. 

Як відомо, цієї ночі сильно побили журналістку й активістку Тетяну Чорновол, витягнувши її з власного автомобіля на трасі.

Раніше Чорновол ходила з активістами до резиденції президента у Межигір’ї, їздила знімати будинки міністра внутрішніх справ Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонки. Під час останньої зйомки за нею слідкували "беркутівці". Інформацію про будинок Захарченка Чорновол встигла поставити в блог на УП.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування