Янукович пообіцяв бюджетникам зарплати, але невідомо коли

Середа, 25 грудня 2013, 15:12

Президент Віктор Янукович пообіцяв, що киянам-бюджетникам зарплати виплатять вчасно.

Про це він заявив під час зустрічі з в. о. голови КМДА Анатолієм Голубченком та секретарем Київради Галиною Герегою, повідомляє прес-служба президента.

Торкаючись питання виплат заробітної плати працівникам бюджетної сфери Києва, президент сказав: "Ми вийдемо з цієї ситуації".

"Заспокойте керівників підприємств, хто займається й несе відповідальність за своєчасні виплати. Ми зробимо все, щоб ці виплати були зроблені своєчасно. Незважаючи на ці перешкоди, які є, ми зобов'язані це питання вирішити", - заявив Янукович.

Янукович поговорив із Герегою і Голубченком
Янукович поговорив із Герегою і Голубченком. Фото прес-служби президента

Після зустрічі Герега заявила, що представники київської влади мусили звернутися до президента через дії опозиціонерів, які у вівторок завадили проведенню "виїзного засідання" Київради, на якому мали вирішуватися важливі питання.

"Представники від опозиційних сил нам зірвали пленарне засідання. Я вимушена була його закрити. Ми розглянули тільки перше питання порядку денного", - пожалілася Герега.

"Ми б'ємо тривогу і вимушені були звернутись до президента. Він дуже оперативно відреагував, за що ми йому вдячні, і сьогодні відбулася зустріч", - зазначила вона.

"Ми обговорювали питання, яким чином можна буде ці надбавки і заробітні плати виплатити, тому що до цього дня ми саме такі бюджетні питання вирішували лише прийняттям рішення на сесії Київської міської ради", - додала Герега.

Секретар Київради запевнила: "Президент нас підтримує, безперечно, тому що кияни не можуть бути заручниками політичної ситуації".

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко також сказав: "Ми проініціювали і попросили (Януковича) зустрітися, і президент настільки оперативно відреагував, що дає нам можливість все ж таки завершити вирішення цього дуже важливого питання".

"Президент прийняв нас, почув і дав відповідні доручення. Ми, вийшовши з Адміністрації, поїдемо вирішувати всі ці питання", - заявив Голубченко, який виконує обов’язки відстороненого Олександра Попова.

"Безумовно, найпростіше було б прийняти вчора на сесії рішення, але ж тепер нам потрібно йти іншим шляхом. Він довший, він складніший, вимагає деяких рішень на Кабінеті міністрів. Тому я вибачаюся перед киянами, але точно буде затримка по виплатах, і ні сьогодні, ні завтра ми не зможемо цього зробити. Під загрозою це питання", - заявив він.

Однак Голубченко зазначив, що завдяки дорученням президента влада не допустить невиплат киянам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування