Саакашвілі офіційно не повідомляли про заборону в'їзду в Україну

Четвер, 26 грудня 2013, 08:55

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі не отримував офіційного повідомлення про заборону в'їзду в Україну, але розуміє, що в найближчі тижні не зможе приїхати сюди.

"Ні, я їх не отримував (офіційних повідомлень про заборону в'їзду). Хоча маю сказати, що коли я прилетів минулого разу на зустріч із лідерами політичних партій на Майдан, якісь проблеми при в'їзді дійсно виникли", - розповів він "5 каналу".

"Зі мною спеціально приїхала група європарламентарів. Коли ми були в аеропорту "Бориспіль", вони мене оточили якимось чином з усіх боків, як хотіли, і хоча була затримка…, якось обійшлося", - згадав Саакашвілі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Між тим, на своїй сторінці у Фейсбуку 24 грудня Саакашвілі написав:

"На жаль, здається, що я не зможу їздити на мою другу прийомну батьківщину Україну в майбутні тижні, але моє серце й душа будуть із моїми українськими сестрами й братами, що борються за їхню незалежність, свободу й заслужене європейське майбутнє".

"І я переконаний, що скоро зустріну їх знову, у гарному й вільному місті Київ, для того, щоб святкувати тріумф їхньої демократії. Слава Україні!", - додав екс-президент Грузії.

Як відомо, 7 грудня Саакашвілі виступав на Майдані Незалежності в Києві.

"Регіонал" Олег Царьов заявляв, що Міністерство закордонних справ і Служба безпеки України нібито задовольнили його запит про заборону в'їзду в Україну 36 особам, серед яких Саакашвілі, 29 інших громадян Грузії, 5 громадян США й 1 громадянин Сербії.

У МЗС заявили, що вони не беруть участь в ухваленні таких рішень.

А в СБУ повідомили, що спецслужба не складала список іноземців, яким тимчасово заборонений в'їзд в Україну, а по кожному з них рішення приймалося індивідуально.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування