Янукович вимагає від Азарова список винних у зриві асоціації з ЄС

Четвер, 26 грудня 2013, 13:24

Президент Віктор Янукович очікує пропозицій від уряду щодо відповідальності чиновників за неналежну підготовку угоди про асоціацію з ЄС.

Про це Янукович заявив, звертаючись на Раді регіонів про прем'єра Миколи Азарова.

"Ті чиновники, які не провели відповідні процедури і не узгодили угоду з об'єднаннями товаровиробників, повинні понести за це відповідальність. Я чекаю на Ваші пропозиції", - сказав він Азарову.

Крім того, Янукович вимагає неухильного виконання контрактів, укладених Україною з Росією та Китаєм.

"За будь-який зрив або відхід від дати будете нести відповідальність. Я терпіти цього, що було раніше, більше не буду. Микола Яновичу, Вас особисто хочу попередити: під кожним документом має стояти прізвище відповідальної особи і документ має виконуватися", - сказав президент.

Як відомо, 21 листопада уряд оприлюднив постанову про зупинку процесу підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС, обгрунтовуючи це погіршенням торгівельно-економічних відносин з Росією, а також державами Митного союзу та СНД.

Це дало поштовх масовим акціям протесту в Україні, які продовжуються й дотепер. При цьому однією з головних вимог мітингувальників є відставка уряду.

Янукович неодноразово критикував дану угоду, стверджуючи, що в нинішньому вигляді вона не відповідає національним інтересам. На одному з круглих столів він заявив, що уряд недостатньо детально пояснив бізнесу та громадськості її умови.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування