Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Януковича у Межигір'я їде труна

Неділя, 29 грудня 2013, 13:12

Разом з учасниками автопробігу до Межигір’я вирушила порожня труна із жалобними стрічками.

Про це повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

Фото Олександра Кравцова
Фото Олександра Кравцова

"До резиденції Януковича вирушили дві автоколони – з Европейської площі та від станції метра "Героїв Дніпра". Також на Межигір’я вирушила колона велосипедистів. Загалом кількість учасників сягає понад 1000 осіб", - зазначили у "Свободі".

"Напередодні з’явилася інформація про провокації, які має намір застосувати Янукович проти учасників акції. Його основною зброєю проти народу мають стати "тітушки". Осіб кримінальної зовнішности звозили до столиці тисячами", - заявили у "Свободі".

Аби уникнути нападів "тітушків" та спецпризначенців, обидві автоколони супроводжують народні депутати від опозиції та загони самооборони Майдану.

З самого ранку ДАІ поставила посилені блокпости на повороті з траси на Межигір’я. За машинами – фури та будівельна техніка, а  високий паркан Януковича "оздоблений" колючим дротом. Роль живого щита виконують строковики Внутрішніх військ та "Беркут".

Самі учасники автомайдану зазначають: цьому другому кордону охорони резиденції місцеві бабці кричать "ганьба".

Кортеж авто з прапорами розтягнувся на кілометри, люди їдуть на велосипедах, на мотоциклах, йдуть пішки.

При цьому активісти закликали представників ДАІ скласти протоколи на тих водіїв ДАІ, що заблокували дорогу до Межигір'я. На це представник облуправління ДАІ порадив активістам "звертатися до "Кобри".

Разом з тим керівник прес-служби обласної міліції Микола Жукович заявив, що є рішення Окружного адмінсуду про заборону проведення будь-яких масових акцій біля в'їзду до Межигір'я  з 1 грудня 2013 року до 7 січня 2014 року.

Також в ефірі Hromadske TV він повідомив, що автомайдан відсунув автівки, якими було заблоковано рух та попрямував далі до резиденції. 

"Зараз учасники Автомайдану вже біля другого кордону", - додав він.

Фото Insider
Фото Insider

У свою чергу сільський голова Нових Петрівців Родіон Старенький велику кількість правоохоронців, ДАІ та техніки пояснює саме наявністю ухвали суду про заборону мирних акцій.  Як повідомив кореспондент Української правди, чиновник спостерігає за подіями осторонь та спілкується з пресою.

За його словами, скарги місцевих мешканців про неможливість потрапити додому через кордони охорони недоречні, оскільки правоохоронці "вже місяць там стоять і знають майже усіх в обличчя". 

На питання, чи пустять бажаючих до маєтку Арсенія Яценюка крізь кордони міліції, якщо вони скажуть що йдуть у гості, Старенький зазначив: "По обличчю видно, хто - у гості, а хто - ні".

На своїй сторінці у Facebook нардеп Олександр Бригинець повідомив: "Перший кордон Автомайдан зніс, і міліцейські машини, і КамАЗи. З 1-го до 2-го кордону зі спецпідрозділом "Ягуар" прибула машина Пояркова, причепившись до якого приїхали Андрій Парубій, Андрій Іллєнко, Зорян Шкіряк і я. Слідом за нами тисячі людей".

Фото Ірини Славінської
Фото Ірини Славінської

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...