Кримський парламент закликає Рибака не піддаватися на "шантаж" і залишити Азарова

Вівторок, 3 грудня 2013, 10:58

Президія Верховної Ради АР Крим вважає, що рішення про відставку Кабінету міністрів було б безвідповідальним кроком.

Про це йдеться у її зверненні до голови Верховної Ради Володимира Рибака.

"Президія Верховної Ради Автономної Республіки Крим оцінює ситуацію, що склалася в Україні, як вибухонебезпечну", - йдеться у ньому.

На думку кримських депутатів, "діяльність деструктивних сил ставить під загрозу зриву функціонування системи управління й життєзабезпечення країни", насамперед у Києві, але й регіонах України.

"Подальший розвиток ситуації за деструктивним шляхом може мати руйнівні наслідки для всієї країни, її економіки, добробуту й безпеки громадян України", - зазначає Президія Верховної Ради АРК.

"Вважаємо, що в ситуації, яка склалася, неприпустимо піддаватися на шантаж вуличних маніфестантів і безвідповідальних політиків. Законно обрані органі влади, насамперед Верховна Рада України, зобов'язані вжити рішучі заходи, спрямовані на стабілізацію політичної ситуації у країні", - йдеться у зверненні.

Президія кримського парламенту висловлює "тверду впевненість у тому, що в наявній обстановці рішення про відставку Кабінету міністрів України було б безвідповідальним кроком".

"Нам потрібна політична стабільність, а не перевороти. Упевнений у тому, що Верховна Рада України як вищий законодавчий орган країни в цей критичний момент виявить політичну мудрість і високу громадянську відповідальність", - ідеться у звертанні до Рибака.

Напередодні, 2 грудня, на позачерговому пленарному засіданні сесії Верховної Ради АРК депутати прийняли Звернення до президента Віктора Януковичу, у якому закликали вжити всі доступні заходи для відновлення громадського порядку, не зупиняючись, якщо цього вимагатиме ситуація, перед запровадженням надзвичайного стану.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...