Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На депутата завели справу за зірвану табличку Тернопільської ОДА

Понеділок, 30 грудня 2013, 16:19

Прокуратура Тернопільської області розпочала кримінальне провадження за фактом пошкодження одним із народних депутатів вивіски на будівлі облдержадміністрації.

"29.12.2013 року о 13:45 до міського відділу міліції надійшло повідомлення від охоронця адміністративного приміщення Тернопільської ОДА про те, що один з народних депутатів умисно зірвав з адміністративної будівлі табличку з написом "Тернопільська обласна державна адміністрація", яку надалі знищив", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 296 КК України (хуліганство). 

30 грудня цьому нардепу, ім’я якого прокуратура не називає, направляють повістку з вимогою з’явитись на допит.

"Сподіваємось, депутатська недоторканість не завадить йому прийти до слідчого, де він зможе пояснити мотиви свого вчинку, адже слідству вони досі незрозумілі", - зазначає прокуратура. 

У свою чергу, прес-служба "Свободи" повідомляє, що у Тернополі затримали голову Тернопільської міської організації "Сокіл", свободівця, активіста Майдану Мар'яна Козбура. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ст. 296 ч. 4 ("Хуліганство").

За це Козбуру загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

"Народні депутати та мешканці Тернополя вимагають від міліції пояснити причину затримання активіста Майдану", - йдеться у повідомленні.

Підтримати Мар'яна прийшли десятки побратимів, активістів Майдану та просто небайдужі. Вони принесли плакати з написами "Ні – політичним репресіям!", "Свободу політв'язням!", "Сьогодні Мар'ян – завтра весь Майдан!".

Народний депутат від "Свободи" Олег Сиротюк заявив, що при затриманні Козбура було допущено численні порушення. Зокрема, спочатку хлопця викликали як свідка, згодом – як підозрюваного у скоєнні злочину.

"Минула майже доба, а він так і не отримав повістки. Представники міліції замовчують ім'я дільничного, який викликав Мар'яна у міський відділ міліції 29 грудня", - зазначає "Свобода".

До Козбура в міліції понад годину не хотіли допускати адвоката. Тільки після наполягання громадськості захисник зміг побачитися з активістом.

Напередодні Тернопільська облрада вирішила припинити договірні відносини з Тернопільською обласною держадміністрацією – і це рішення передбачає виселення Тернопільської ОДА з орендованих приміщень у будівлі Тернопільської облради. 

Тоді ж і була знята вивіска з назвою ОДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...